(Circulaire)Sloop

Circulair slopen

Circulair Slopen is het zodanig slopen, ontmantelen, demonteren en remonteren, dat de grondstoffen die vrijkomen, in andere projecten weer hoogwaardig worden toegepast.

In 2050 moet Nederland een volledig Circulaire Bouweconomie hebben. De transitie is in volle gang en Horyon Innovaties en Technieken is zich bewust van de belangrijke bijdrage die zij hieraan kunnen leveren: Sloopaannemers zijn de grondstoffenleveranciers voor de bouw.

Van totaal- of renovatiesloop tot het volledig circulair ontmantelen van een gebouw. Horyon Innovaties en Technieken levert kennis, capaciteit en precisiewerk op al haar projecten. Duurzaam werken zit in ons DNA: we slopen circulair en leveren dankzij ons sloopwerk hoogwaardige producten, deelproducten en bouwstoffen aan de bouwsector.

Wij slopen circulair

De maatschappij verandert in rap tempo naar een circulaire economie. We zien gelukkig steeds meer mogelijkheden om producten opnieuw te gebruiken in plaats van primaire grondstoffen in te zetten. Die trend zien we ook in het sloopwerk. We zijn al jaren bezig om onze uitgaande sloopmaterialen volledig te recyclen, maar anno 2021 gaat onze ambitie verder. Wij slopen circulair.

Op al onze projecten inventariseren we de waarde die nog in een gebouw aanwezig is. Kunnen we die materialen er in een geheel uithalen en opnieuw inzetten? Vaak wel. Het woord ‘slopen’ doet eigenlijk tekort aan deze slimme manier van werken. We demonteren bijvoorbeeld spanten, gordingen, deuren, installaties, lichtkoepels, lampen en/of inboedel. Op deze manier krijgen materialen elders een tweede leven.

Heeft u een specialist nodig?

Horyon Innovaties en Technieken is de betrouwbare partner met de juiste kennis en ervaring voor Circuliar Slopen. Wij denken graag met u mee hoe we de aanwezige materialen op een verantwoorde manier kunnen hergebruiken.