Chroom-6 verwijderen Eindhoven

Chroom-6

Chroom-6 Sanering

Zeswaardig chroom (Chroom-6) is een vorm van het metaalelement chroom. Deze industrieel geproduceerde variant van chroom hecht zich gemakkelijk aan andere metalen en kan verwerkt worden in onder meer hout, verf en plastic. Als deklaag biedt het extra stevigheid en bescherming tegen corrosie (bijvoorbeeld roestvorming). Chroom-6-verbindingen kunnen ook worden gebruikt als pigment in kleurstoffen, verf en kunststoffen. Als anti-corrosie middel kan het ook worden gebruikt als toevoeging aan verven, primers en coatings. Bij galvaniseren om een decoratieve of beschermende coating aan te brengen, worden chroombaden gebruikt die grotendeels chroomzuur bevatten. Chroom-6 komt ook als mineraal voor in gesteente en kan daardoor in bodem en drinkwater terecht komen. Echter de belangrijkste bron voor chroom-6 in bodem en drinkwater zijn industriële activiteiten.

Chroom-6 verbindingen kunnen diverse ziekten veroorzaken: ze zijn geclassificeerd als kankerverwekkend en schadelijk voor de voortplanting.

Chroom-6 veilig verwijderen

De stof is in het verleden veel gebruikt op oppervlakten waar geverfd is om roest te voorkomen. De laatste jaren is echter meer bekend geworden over de gevaren voor de gezondheid bij toepassing of verwerking van Chroom-6. Het is van belang dat de stof zorgvuldig verwijderd wordt wanneer deze vrijkomt of kan gaan vrijkomen. Ondanks dat er nog weinig bekend is over deze stof en er (nog) géén wettelijke kaders zijn, heeft HORYON zich goed verdiept in de stof Chroom-6 en inmiddels hebben wij ruime kennis en ervaring in het verwijderen ervan.

Het is van belang dat Chroom-6 op een zorgvuldige en deskundige manier verwijderd wordt, om risico’s voor de gezondheid te voorkomen. Onze specialisten hebben de juiste kennis en ervaring in huis om de stof te verwijderen. Wij werken samen met onderzoeksbureaus die vast kunnen stellen of een ruimte en/of constructie verontreinigd is met Chroom-6. Nadat de stof is aangetroffen, maken wij een Plan van Aanpak en kunnen we beginnen met de sanering. Na de eindschoonmaak doet een onafhankelijke bureau een meting of alles schoon is.

Heeft u een specialist nodig?

Horyon Innovaties en Technieken is de betrouwbare partner met de juiste kennis en ervaring voor de sanering van Chroom-6. Wij denken graag met u mee hoe we de Chroom-6 veilig en snel kunnen verwijderen.